sport tippek

2010. szeptember 15. 21:57 - lambert

Mi a sikeres sportfogadás titka?

 

 

Egy érdekes írás a netről.....

 

A legtöbb sportfogadó nem tartja magát szerencsejátékosnak és sok esetben nem is sport fanatikus. Az sem számít ritkaságnak, ha a fogadó nem nézi meg az adott sporteseményeket, és csak akkor méri fel a helyzetet, elemzi a tényezőket, amikor konkrétan a fogadásról van szó, ami az ő szemében befektetés.

sportfogadásNagy általánosságban megfigyelhető, hogy a jobb csapat megnyeri a mérkőzést, és a fogadások előállítói óriási körültekintéssel hozzák létre a tippeket és az oddsokat. Ez a folyamat tehát bizonyítékként szolgál arra, hogy egészében nézve a sportesemények eredményeinek alakulása nem teljesen a véletlen műve. A fogadások előállítói nem azt jósolják meg, hogy melyik csapat fog nyerni az adott mérkőzésen, hanem a közvélemény szerinti álláspont szerint határozzák meg a fogadásokat és az oddsok arányait. A fogadás előállításának tehát az a célja, hogy elfogadható és a valós esélyeket adjanak mindkét oldalra.

A sporttal kapcsolatos adatbázisok, statisztikák és táblázatok elemzése és rendszerezése egy megbízható segítség a fogadás világában. Ezzel együtt a fogadásokra vonatkozó statisztikák számontartása is elengedhetetlen. Rendkívül sok tényezőt figyelembe vehetünk, pl. ha egy csapat hazai pályán játszik, akkor azt máris előnyként könyvelhetjük el, viszont ha idegenben, akkor az mindig némi hátrányt jelent. Az időpontok, időszakok, szezonok összehasonlítása és az akkori teljesítmények elemzése is segíthet a fogadások megtételénél.

sportfogadásEgy másik megbízható módszer az, ha egy táblázatban összefoglalva bizonyos faktorok és tényezők alapján kategóriákat definiálunk, és a szerint mérlegeljük a sporteseményeket. Egy sporteseményt vizsgálva, a kategóriákba való besorolás után a mérleg lehet pozitív, ill. negatív, ami segít a tárgyilagos döntésben. Ne essünk abba a hibába, hogy az érzelmeinkre és az ösztöneinkre hallgatva tippelünk.

Egy igazi profi egy év alatt több mint 2000 fogadást köt. Ha teljes pénze 1,1%-át felteszi minden fogadásnál, akkor a nyereség 1%, tehát 1,1 kockáztatása szükséges ahhoz, hogy 1-et nyerjen. Így a mérleg pozitív. Ha 55%-át megnyeri játékainak, akkor az 110%-os profitot jelent. A befektetésből származó 110%-os haszon lehetséges, mivel 2000 alkalommal való fogadásnál (pénze 1,1%-ával) képes lesz kezdeti vagyona 2200%-át befektetni, ami 20-szoros pénzt fog hozni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lambert.blog.hu/api/trackback/id/tr232299136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sport tippek
süti beállítások módosítása