sport tippek

2010. december 24. 21:08 - lambert

Fogadási rendszerek

 Hasznos gondolatok mindíg kellenek...........erről a leírásról eszembe jutott Salamon egyik mondása: " Az együgyű hisz minden dolognak, az eszes pedig a maga járására vigyáz." Példabeszédek:14:15

Lambert

 

 

Sokan voltak már, akik fogadási rendszereket dolgoztak ki annak érdekében, hogy „legyőzzék a bukmékert”, de a legtöbben még közülük is elfogadják, hogy nincs az a fogadási szisztéma, amely egy nem jövedelmező rendszert idővel jövedelmezővé tenne. Néhány fogadási rendszer:

Fix tétek – olyan rendszer, ahol minden választásra ugyanakkora tétet tesz meg a fogadó. Ezt a módszert a konzervatívabb fogadók kedvelik, akkor, ha a tét a bank 5%-a alatt marad.

Fix profit – a tétek a nyereményszorzóktól függően változnak annak biztosítása érdekében, hogy minden nyerő választás ugyanakkora profitot hozzon. Ezt a módszert leginkább a konzervatív fogadók kedvelik, bár ha az ember tétjeinek kifizetődősége a nyereményszorzóktól függetlenül változik, akkor a fogadó egyszerűen csak lecsökkenti a pénzforgalmát.

„Due-column” (célprofit-)fogadás – A fix profitos fogadás egy változata, amelyben a fogadó kitűz egy célprofitot, és így számítja ki a tét összegét, amely ennek eléréséhez szükséges – a veszteségeket hozzáadva a célprofithoz. Például ahhoz, hogy elérje a $100-os célprofitot, a fogadónak $50-t kellene feltennie egy 2:1 nyereményszorzós fogadáson. Ha a fogadást elveszíti, az új célprofit $150 lesz. Ha a következő fogadás nyereményszorzója szintén 2:1, a tét összege most $75 lesz.

Kelly – a optimális tét összege, amely a fogadáshoz rendelkezésre álló pénzösszeg medián szintjének maximalizálásához szükséges. A fogadónak meg kell becsülnie a nyerés valószínűségét (tizedes tört alakban), majd ki kell számolnia a tétet a következő képlet segítségével:

A = W – (1 – W )/(D – 1)
Ahol:
A = tét, a fogadáshoz rendelkezésre álló összeghez képest %-ban kifejezve
W = a nyerés valószínűsége százalékban (fair odds)
D = nyereményszorzó, tizedes tört alakban (az adott játék nyereményszorzója)

Martingale – olyan rendszer, amely során a játékos egyre növekvő tétekkel próbálja visszanyerni az addigi veszteségeit, amíg nem nyer. Általában olyan játékokban játsszák, ahol két egyforma valószínűségű kimenetelre lehet fogadni, pl. piros/fekete a rulettben. A Martingale-módszer hosszú távon garantáltan kudarcot vall – ugyanis csak akkor működne, ha a fogadónak korlátlan mennyiségű pénze lenne.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lambert.blog.hu/api/trackback/id/tr722537532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sport tippek
süti beállítások módosítása