sport tippek

2010. szeptember 02. 13:58 - lambert

Ha a szerencse elpártol

Az interneten böngészve egy tanulságos írást találtam amelyen érdemes elgondolkodni....

Két tényezővel minden szerencsejátékosnak (még a profiknak is) számolnia kell pályafutása során: balszerencse és rossz pénzkezelés. Rengeteg történet szolgál példaként ilyen helyzetekre.

Legendás sportfogadó, Sonny Reizner egy három éven keresztül tartó vesztes sorozaton ment keresztül, amire ráment a háza és a gyermekeinek szánt taníttatási pénze. Tony Diamond hendikepper egyszer 27 egymás utáni NBA tippet adott le egy Las Vegas-i rádió show keretében, amelyek mint később kiderültek, mind vesztesnek számított.

Annyi elmondható, hogy a balszerencse előbb vagy utóbb (de inkább előbb) mindenkit utolér, és az ez okozta kudarcokat fel kell tudnia dolgozni az embernek. Egy igazi profi többek közt arról ismerhető fel, hogy vesztes helyzet után is tud uralkodni önmagán és nem kezd el őrjöngeni. Minden játékosnak tudatosítania kell önmagában, hogy lesznek vesztes időszakai, és rengeteg múlik a válságkezelésen. Ez érettség kérdése is, tehát aki nem érez elég erőt ahhoz, hogy gördülékenyen oldja meg a problémáit, annak nem ajánlott a szerencsejáték.

Jelen cikk két fontos dolgot feltételez a szerencsejátékosról. Az egyik az, hogy annyira iskolázott, hogy elfogadható pénzkezelési rendszert alkalmazzon, a másik pedig az, hogy elég érett a problémák megoldására és feldolgozására. Az éretlenség legtöbb jele elég nyilvánvaló. A legfőbb pl. az, hogy a fogadás megválasztása valamilyen módon kapcsolatba hozható a sliccel. Kérdőjelezd meg a választásait, kérdőjelezd meg a férfiasságát! Vagyis az illető valahogy így fogja felfogni, hamar ideges lesz, csak a magáét fogja mondani nem figyelve a másikra. Az ilyen játékosok általában alacsony fizetéssel rendelkeznek, és kevesebbet kockáztatnak. Minden rossz szériát ellenük irányuló direkt sértésnek fogják fel, és önmagukat született szerencsejátékosnak tartják. 

Minden sikeres szerencsejátékos elfogadja a tényt, hogy esetenként a vesztes szériák elkerülhetetlenek. Ez a siker egyik kulcsa.

A leghatásosabb fegyver a rossz szériáktól való szorongás ellen az eredmények tudatosítása. Természetesen egy kudarc után negatív pszichológiai élmény lép fel, amiről tudni kell, hogy nem végleges és az eddigi tapasztalat és eredmények azt mutatják, hogy ez csak egy kisebb időszak, ami megzavarja a normál kerékvágást. Ezzel a gondolkodásmóddal automatikusan és tudatosan csökken a rosszérzet. Továbbá ha pontosan vezetjük a nyerő és vesztes helyzeteket és időszakokat, akkor olyan tapasztalatokkal fogunk rendelkezni, ami segít jobban megérteni a dolgok működését és kevesebb meglepetés ér majd minket.

                                                                        

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lambert.blog.hu/api/trackback/id/tr692266687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sport tippek
süti beállítások módosítása