sport tippek

2010. szeptember 16. 11:57 - lambert

Tippek a Bookie Buster 4-es stratégiához 2010.09.16 (csütörtök)

Kedves olvasók és játékosok!

Az A sorozatunk egy olyan ponthoz érta a  játékunk során amely igen gyakran előfordulhata sportfogadókkal .......ugyan is ha a mai jégkorong mérkőzésünk tippje sikeres is lesz mégsem regisztrálhatunk nyereséget..... ez akkor következik be ha kissé elhúzódik a nyeretlen szériánk és a következő merkőzés oddsa sem igazán kimagaslóan magas....de mivel minden kört nyereségel kell hogy zárjunk.... ezért a következő lépésünk hogy ha a mai nap nyerünk a jégkorong mérkőzéssel a nyereség fügvényében vissza léptetjük a tétet és még a 2-dik  körön belül a újra játszuk a 2X=10 tétet és ha ez a tipp is sikeres lesz.....így lehetőségünk nyílik egy kb-20-40%-os haszonal zárni a kört ha nyerünk.........ezzel a 2-dik kör játékát kicsit tovább visszük...de nyereséggel zárhatunk...

Természetesen ez előfordulhat a B sorozattal is......

További jó játékot

Üdv: Lambert

Ui: Ha valami a játék menetével nem világos a kommentekben írjátok meg

 

A sorozat: X= 5 egység   Fogadás: 2 kör

069 Nitra - Kosice  (2-4) (Tipp: H 2,32) Tét: X=5

088 Leicester - Cardiff  (2-1) (Tipp:D 3,00)  2X=10

153 Atvidaberg - Djurgarden  (2-1) (Tipp:V 2,47)  3X=15

001 HIFK - Jokerit (5-3) (Tipp:H 2,15)  Tét:5X=25

öszz tét: -55

nyert:+53,75

nyert:

hozam:

1 kör: össz. tét: 30  nyert:+44,25 hozam: +14,25  haszon: 47,5%

 

B sorozat: X= 3 egység Fogadás: 3 kör

087 Ipswich - QPR  (0-3) Tipp: (H 2,35) Tét: X=3 

158 Milton Keynes Dons - Southampton  (2-0) (Tipp:V 2,48) Tét: 2X=6

003 KalPa - JYP  (2-2) (Tipp:V 2,37) Tét: 3X=9

össz tét: 18

nyert:

hozam:

1 kör: össz tét:3  nyert:+6,9 hozam:+3,9  haszon: 130%

2 kör: össz tét:18  nyert:+19,35 hozam::+1,35 haszon: 7,5%

 

Tippek a mai napra:

001 HIFK - Jokeri (1)

002 Ilves - Tappara(1)

010 Södertälje - Lulea (2)

036 Sparta Praha - Palermo (2)

003 KalPa - JYP (2)

009 Skelleftea - Färjestad (2)

031 FC Bruges - PAOK  (1)

047 Debrecen - Metalist Harkiv(1)

 

2 komment
2010. szeptember 15. 22:01 - lambert

A Kelly-formula

 

A Kelly-formula egy a számtalan valószínűség számítási módszer közül, mellyel fogadásaink során hosszútávú nyereségre tehetünk szert. John Kelly a AT&T's Bell kutatóközpont munkatársaként eredetileg távolsági telefonhívások zajszűréséhez fejlesztette ki ezt a rendszert, mely egy 1956-os publikációban látott napvilágot. A szerencsejáték világa ezután hamar felfedezte és használatba vette, mivel a szisztéma lóversenyeken való fogadáshoz rendkívül hatékonynak bizonyult. Azóta a módszert egyaránt használják befektetők, tőzsdeügynökök és casinojátékosok. Ezeknek egyes ágazataiban – megfelelő körülmények mellett – a Kelly formulát tartják a legsikeresebb hosszútávú stratégiának.

Hogyan is működik?

A Kelly-formula az odds-ok (esélyek) befolyásolásával működik oly módon, hogy átfedéseket keresünk az eredmények között és annak mértékétől függően fogadunk. A saját számításainkat egy befutóról összevetjük a többi játékoséval, majd a hasonlóságok alapján játsszuk meg a tőkénk bizonyos százalékát. Kelly rendszere a kockázatok és a várható nyereség arányát figyelembe véve kísérli meg maximalizálni az összeget, mellyel számlánk gyarapszik. Minél több pénz van a kasszánkban, annál magasabb százalékkal kockáztatunk, minél kevesebb, annál alacsonyabb a tét. A Kelly-formula által ajánlottnál magasabb összeggel fogadni nem túl biztonságos, a kevesebb rizikót tartogató alacsonyabb tétekkel pedig lassabban érünk el pénznövekedést. A stratégia teljes matematikai háttere igen összetett. Az alábbi képlet egy olyan egyszerű helyzetre alkalmazható, melynek kétféle lehet a kimenetele: a tétünk teljes elvesztése, vagy annak sokszorozása a végső odds-okkal. 

f: az aktuális fogadásra feltett összeg és az összes pénzünk aránya törtben kifejezve

b: a fogadáson nyerhető legkisebb összeg (általában: b az 1-hez)

p: a nyerés valószínűsége

q: a vesztés valószínűsége, azaz 1-p

Például, ha a játékban 60% esélyünk van nyerni (p = 0.60, q = 0.40), siker esetén pedig egy az egyhez fizet a győztes tét (b = 1), akkor a játékos a számlája 20%-át kell, hogy megjátssza minden egyes alkalommal (f* = 0.20), hogy maximalizálja a számlája hosszútávú gyarapodását.

A képletet leggyakrabban lóversenyeken alkalmazzák nagy előszeretettel. Mivel előfordulhat, hogy nem fogadhatunk egy meghatározottnál alacsonyabb összegben, ezért ajánlatos eldönteni, hogy a hosszútávú növekedést, vagy az anyagi biztonságot tartjuk szem előtt, ugyanis rövid úton akár el is veszíthetjük a játékra szánt pénzünket. Ez alapján nem érdemes egyetlen menetre 20-25%-nál többet feltennünk, mégha az arányok különösen csábítóak is.

Mik a hátrányok?

Az elmúlt évtizedekben a formulának számtalan variációja született a különböző felhasználási területeknek köszönhetően. Bár rengeteg támogatója alkalmazza és ajánlgatja, mint szuperbiztos megoldást, sportfogadásokhoz, vagy blackjackhez például nem igazán megbízható. A stratégia egyrészt feltételezi, hogy a játékosnak biztosabb szeme van az átfedésekre és különbségekre a statisztikánál. Másrészt nem veszi figyelembe azt a nyilvánvaló tényt, hogy a játékos kasszája nem kimeríthetetlen. A lassú játék még a Kelly-formula középmagas rizikófaktorához képest is biztonságosabb végkimenetelű, márpedig a Kelly-formula a legmagasabb kockázati tényezőket ajánlja és célja a kassza maximális növekedése. Annál többet kockáztatni, minél nagyobb az esély a nyerésre, könnyen vihet minket csődbe, már amennyiben éppen veszítünk. Míg kártyajátékoknál relatíve pontosan kiszámíthatóak az esélyeink, sportfogadásnál nem számolhatunk biztos százalékokkal. Így a matematikai megoldások nem feltétlenül jönnek segítségül, ha arról van szó, hogy egy hokijátékos lesérül, vagy a focipályán esik az eső.

Hobbifogadók részére ez nem javasolt megoldás, ugyanis hosszú időn keresztül éri csak meg követni a szabályokat, nem szabad változtatni a stratégián, valamint végig a Kelly-formulára szánt összeggel érdemes csak fogadni. Mivel a maradék pénz kis százalékát újra meg lehet tenni, ezért az ötlet elméletben bármeddig folytatható. Gyakorlatilag a legtöbb iroda meghatároz minimum tétet, ezért az elgondolás nem egészen praktikus. 

A képlet elterjedt, ám leegyszerűsített verziói többet ártanak, mint használnak. Fontos tudni, hogy az eredeti rendszer komoly matematikai felkészültséget és minimum egy számológépet igényel!

Szólj hozzá!
2010. szeptember 15. 21:58 - lambert

Kiből válhat profi szerencsejátékos?

A cikk írója igazán rövid de a lényeget megvilágító, helyzetet felismertető gondolatai sokat segíthetnek azoknak akik nem csak tessék-lássék módon vagy "ad uram de máris" hozzá állásal akarnak foglalkozni a sportfogadássa...........

                                                                                          üdv: Lambert

 

 

A legtöbb ember nem úgy tekint a sportfogadásra, mint hivatásra, ezért többnyire a professzionális szinten lévőket is sokszor rosszul ítélik meg. Az igazi profi tisztában van azzal, hogy gyors és könnyű haszonban nem túl sűrűn reménykedhet, nem alapozhat pl. biztos 70%-os nyerő helyzetekre. Nagy százaléka a hendikeppereknek abból él, hogy rossz tippeket ad irreális profitot ígérve, amellyel becsapja a hiszékeny embereket.

sportfogadásA sikeres játékosok ugyanúgy élik mindenapjaikat, mint az átlagember, azzal a különbséggel, hogy azzal foglalkoznak, amit igazán szeretnek és úgy osztják be az idejüket, ahogyan azt jónak látják, hiszen saját maguk beosztottjai. Általában véve a szerencsejátékosok inkább befektetőknek vallják magukat, és a szerencsejátékot a tőzsdével vonják párhuzamba.

Furcsán hangzik, de számtalan ismert profi távol él Las Vegas csillogásától. Bob McCune (legendás hendikepper, aki szakmai kiválóságnak számít) Arizonában telepedett le és csak ritkán látogatja meg a sivatagi kaszinóvárost. Bill Paxter pl. Georgia-ban lakik és Nevadában szintén keveset látható. Ez a jelenség nagyban az internet térhódításának és a benne rejlő szolgáltatásoknak köszönhető, mivel manapság a szerencsejáték ipar egésze majdhogynem online is vagy csak a világhálón zajlik.

Az átlagos játékos általában tájékozatlan, tétjei meghatározásánál az ösztöneire és az érzelmeire hagyatkozva elhamarkodottan dönt, valamint nem alkalmaz részletes helyzetfelmérést. Ha belegondolunk, egy érme feldobásánál 50% esélyünk van arra, hogy eltaláljuk a helyes oldalt és ebből kiindulva vajon van-e kilátásunk arra, hogy ez az arány magasabb lesz, mint 53%. A helyzet valóban kockázatos, főleg akkor, ha mindez nem megfelelő pénzkezelési módszerrel párosul. Ha nem vigyázunk, könnyen lecsúszhatunk a lejtőn. A sportfogadás és a szerencsejáték világa változó tényezőkön alapszik. Sportfogadás esetében, a tőzsdézéssel ellentétben, a teljes megjátszott összeget kockáztatjuk, viszont rövid időn (óránkon) belül megtudjuk az eredményt. A tőzsdézésnél ezzel szemben nem feltétlenül kockáztatjuk egész vagyonunkat, sok esetben csak bizonyos százaléka a pénzünknek a tét.

sportfogadás2000 játékon felül 55%-os nyerési aránynál a sportfogadó 1100 nyerő és 900 vesztes szituációban venne részt. Ha indulásnál pénzünk 1%-ával fogadunk, és utána, ha még nem is növeljük a fogadás összegét miközben vagyonunk is gyarapodott, akkor is évente 100%-os haszonra számíthatunk.

A sportfogadás tehát nem a könnyű meggazdagodás formája, mivel rengeteg ponton el lehet bukni, és, ha nem tárgyilagos a hozzáállásunk, valamint ha nem tudjuk érzelmileg megfelelően kezelni a helyzeteket, akkor könnyen hamar csődbe juthatunk. A sportfogadás üzlet.

 

Szólj hozzá!
2010. szeptember 15. 21:57 - lambert

Mi a sikeres sportfogadás titka?

 

 

Egy érdekes írás a netről.....

 

A legtöbb sportfogadó nem tartja magát szerencsejátékosnak és sok esetben nem is sport fanatikus. Az sem számít ritkaságnak, ha a fogadó nem nézi meg az adott sporteseményeket, és csak akkor méri fel a helyzetet, elemzi a tényezőket, amikor konkrétan a fogadásról van szó, ami az ő szemében befektetés.

sportfogadásNagy általánosságban megfigyelhető, hogy a jobb csapat megnyeri a mérkőzést, és a fogadások előállítói óriási körültekintéssel hozzák létre a tippeket és az oddsokat. Ez a folyamat tehát bizonyítékként szolgál arra, hogy egészében nézve a sportesemények eredményeinek alakulása nem teljesen a véletlen műve. A fogadások előállítói nem azt jósolják meg, hogy melyik csapat fog nyerni az adott mérkőzésen, hanem a közvélemény szerinti álláspont szerint határozzák meg a fogadásokat és az oddsok arányait. A fogadás előállításának tehát az a célja, hogy elfogadható és a valós esélyeket adjanak mindkét oldalra.

A sporttal kapcsolatos adatbázisok, statisztikák és táblázatok elemzése és rendszerezése egy megbízható segítség a fogadás világában. Ezzel együtt a fogadásokra vonatkozó statisztikák számontartása is elengedhetetlen. Rendkívül sok tényezőt figyelembe vehetünk, pl. ha egy csapat hazai pályán játszik, akkor azt máris előnyként könyvelhetjük el, viszont ha idegenben, akkor az mindig némi hátrányt jelent. Az időpontok, időszakok, szezonok összehasonlítása és az akkori teljesítmények elemzése is segíthet a fogadások megtételénél.

sportfogadásEgy másik megbízható módszer az, ha egy táblázatban összefoglalva bizonyos faktorok és tényezők alapján kategóriákat definiálunk, és a szerint mérlegeljük a sporteseményeket. Egy sporteseményt vizsgálva, a kategóriákba való besorolás után a mérleg lehet pozitív, ill. negatív, ami segít a tárgyilagos döntésben. Ne essünk abba a hibába, hogy az érzelmeinkre és az ösztöneinkre hallgatva tippelünk.

Egy igazi profi egy év alatt több mint 2000 fogadást köt. Ha teljes pénze 1,1%-át felteszi minden fogadásnál, akkor a nyereség 1%, tehát 1,1 kockáztatása szükséges ahhoz, hogy 1-et nyerjen. Így a mérleg pozitív. Ha 55%-át megnyeri játékainak, akkor az 110%-os profitot jelent. A befektetésből származó 110%-os haszon lehetséges, mivel 2000 alkalommal való fogadásnál (pénze 1,1%-ával) képes lesz kezdeti vagyona 2200%-át befektetni, ami 20-szoros pénzt fog hozni.

 

Szólj hozzá!
2010. szeptember 15. 21:55 - lambert

nyerési esélyek

 

 

A kérdésre, hogy mennyi egy profi szerencsejátékos nyerési aránya, a válasz nem egyszerű. Sok ember azt hiszi, hogy a profik legalább 60%-át megnyerik a fogadásaiknak. Az igazság az, hogy a sikeres sportfogadók nyerési százaléka és az állandó vesztesek nyerési aránya közötti különbség igen csak kicsi.

A profi sportfogadók ritkán, de tudnak fenntartani 57–58%-os nyerési arányt, ami viszont általában 54–55%. A 60% már elég magasnak bizonyul. Vegyük például, ha egy sportfogadó ötször fogad egy adott nap $110-t kockáztatva, hogy $100-t nyerjen fogadásonként, és háromszor nyer, akkor az 60%-os nyerési arányt jelent $80 profittal ($300-t nyer és 220$-t veszít). Ha egy másik sportfogadó 14 fogadást köt egy adott nap alatt $110-t kockáztatva, hogy $100-t nyerjen fogadásonként és nyolcat közülük megnyer, akkor az csak 57%-os nyerési arány, viszont a profit majdnem kétszer annyi, $140 ($800-t nyer és $660-t veszít). Mivel a sportfogadás elsődleges célja a pénzszerzés, ezért a második fogadó sikeresebb volt, habár az elsőnél jobbak voltak a találatok. Tehát megállapítható (és matematikusok által is alátámasztott), hogy minél több a fogadás, annál nagyobb a várható nyeremény, és így a nyerési arány és az elvárások is majdnem egybevágnak.

A kaszinók működtetői is abban a szemléletben üzemeltetik a játékgépeket és asztalokat, hogy ha minél többen játszanak és fogadnak, akkor annál nagyobb a várható profit.

A következő táblázat a különböző nyerési arányok és fogadások számának kombinációiból származó profitot mutatja a (11 kockáztatása, hogy 10-et nyerjünk):

 

Nyerő fogadások arányai

Fogadások száma

50

100

150

200

250

65%:

13,3

26,5

39,7

53

66,2

62,5%:

10,6

21,2

31,9

42,5

53,1

60%:

8

16

24

32

40

57,5%:

5,4

10,7

16,1

21,5

26,9

55%:

2,7

5,5

8,2

11

13,7

52,5%:

0,1

0,2

0,4

0,5

0,6

 

Profit

 

Általában véve az amatőr játékosok ott rontják el, hogy túl sokat kockáztatnak egyszerre és nem nagy számban fogadnak kisebb rizikóval. A profi sportfogadók kisebb összegekben játszanak nagyszámú fogadásokat. Ha csak néha-néha fogad az ember, akkor belefér a pénzének 4–5%-ának kockáztatása, viszont ne várja, hogy túl sokáig fog így játékban maradni. Előbb vagy utóbb ez a rossz pénzkezelési taktika bukáshoz vezet.

11 komment
2010. szeptember 15. 21:48 - lambert

Fogadási stratégia döntetlenre

 

 

Bár a leírás nem minden részletével tudok azonosulni...mert vannak logikai buktatók...de maga az elv igen jó és működőképes lehet......

Ennek a rendszernek a lényege ,hogy  mindig a döntetlenre fogadunk a fociban. Ez azért lehet előnyös ,mert  ez az  esemény a legkevésbé népszerű, éppen ezért ennél a legmagasabb az odds. Ha megfigyeljük ,akkor még két hasonló erösségű csapatnál is az odds 3 és 4 között van. Ez alól egyedül az olasz liga kivétel ,ahol nem ritkán még 3 alá is megy ,igaz  csak max  1-2 tizeddel.
Az alaptétünk 1 $. Ha bukjuk a fogadást ,akkor növeljük a tétet,de mivel itt az odds 3 feletti így nem szükséges nagymértékben emelni. Annak az esélye ,hogy  egy hosszabb döntetlen nélküli sorozatot kifognánk, nagyon csekély. 10 egymást követő meccsnél messze 1 % alatt van.

Gyakorlatban így néz ki:

Alaptét 1$ és vegyünk egy átlagos 3.5-ös odds-ot.

1.meccs: a tét 1$ ,elbukjuk
2.meccs:  itt még mindig a tét 1$, hisz ha nyerünk, akkor 3,5 $-t kapunk,amiből 2,5$ a nyereség ,de mivel már 1$-t buktunk az elöző meccsen ,még így is 1,5$ a profit. Tegyük fel ,hogy ezt is elbukjuk
3.meccs: a nyereségnek 3 $nak vagy a felettinek kell lenni mivel már 2-t buktunk. Így a tét 1,5$.

Ezt egész addig folytatjuk ,amíg nem nyerünk.

A tét sor így néznek ki 3,5-ös odds esetében:

1 - 1 -  1,5 - 2 - 2,5 - 4 -  5,5  - 8 - 11 - 16

Ebben a sorban 10 tétet raktunk fel ,de annak az esélye ,hogy 10 döntetlen zsinorban kijöjjön nagyon kicsi.,mintha egy pénzérmét  10szer feldobnánk és mind a 10szer fej jönne ki. Ennek  az esélye 0,23%

 

4 komment
sport tippek
süti beállítások módosítása